Menu

Door stobbenfrezen van vervelende boomresten af

Boomstronken en wortels van bomen of struiken vormen een vervelend probleem in uw tuin. Een boomstronk verwijderen door deze handmatig uit te graven is een zware en tijdrovende klus en in veel gevallen ook niet te doen op alleen spierkracht.

Zo werkt stobbenfrezen

Nadat er een boom is gesneuveld, verwijderen we de boomstronken en boomwortels grondig en met precisie. Dit doen we met behulp van een krachtige, grote stobbenfrees of een kleinere stobbenfrees, als wij er met de grote machine niet bij kunnen komen. Met deze methode kunnen we boomstronken verwijderen die tot 30 à 50 centimeter diep in de grond zitten. De machine verpulvert de boomstronk geheel tot snippers, die daarna eenvoudig tot compost verteren in de grond. De vrijgekomen oppervlakte kan daarna weer worden benut voor nieuwe aanplant, een strak gazon of bestrating. Stobbenfrezen is de meest veilige en duurzame methode om een boomstronk te verwijderen. Wij helpen graag met het vellen van bomen en het verwijderen van boomstronken in tuin, bos en park voor zowel particulieren als bedrijven.

Minimale verstoring

Het grote voordeel van stobbenfrezen ten opzichte van andere methodes is de minimale verstoring van de omliggende grond. Dit is vooral belangrijk in goed onderhouden tuinen, waar het behoud van de omliggende planten en structuren prioriteit heeft. De stobbenfrees gaan selectief en nauwkeurig te werk, waardoor alleen de boomstronk en de directe wortelstructuur worden aangepakt, zonder de omliggende grond te beschadigen.

De voordelen van stobbenfrezen

Het gebruik van een stobbenfrees bij het verwijderen van boomstronken, boomwortels en andere resten, biedt diverse voordelen:

  • Efficiëntie: Een stobbenfrees maakt altijd korte metten met boomstronken, ongeacht de grootte.
  • Milieuvriendelijk: Het proces is schoon en laat geen schadelijke resten achter, in tegenstelling tot chemische verwijderingsmethoden.
  • Veiligheid: Het risico op beschadiging van omliggende gebieden wordt geminimaliseerd, en er is geen open vuur nodig zoals bij het verbranden van de stronk.
  • Direct resultaat: Na het frezen is de grond direct klaar voor hergebruik, zonder lange wachttijden.

Wanneer u geconfronteerd wordt met de lastige taak van het verwijderen van boomstronken, is stobbenfrezen een uitstekende keuze. Niet alleen bespaart het u tijd en inspanning, maar het zorgt ook voor een nette en bruikbare tuin na afloop. Of u nu plannen heeft voor nieuwe bestrating, een bloembed of misschien zelfs een nieuwe boom, stobbenfrezen maakt het mogelijk.

Wacht niet langer

Wacht niet langer met het transformeren van uw tuin. Neem vandaag nog contact op met een professional in stobbenfrezen en zeg vaarwel tegen die ongewenste boomstronken. Maak van uw tuin weer een plek waar u volledig van kunt genieten, zonder de hinder van achtergebleven boomresten. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.